Sunday, September 18, 2011

9 päeva hiljem..

  • Esimene kord väljas. Kõrvaltüdrukute toas, eestlased vs türkmeenid. Piljard ja siis Barak O'mama - kindlasti mu lemmik koht siin:D Ülihea muusika (kolmas lugu oli Smells like teen spirit - minu peokas) ja palju rahvast ja meeldiv meeleolu.
  • Minu sünnipäev. Tüdrukud laulsid mulle kohe pärast Alvari kõnet, kinkisid kaelakee ja koogi!! Hommikusöök oli olemas. Järgmine päev sain õppejõududelt Tatjanalt ja Aleksandralt lilled ja šokolaadi ja muinasjuturaamatukese ning laulsime Pust bjegut njeukljuwet ning vaatasime Gena ja Potsataja filmi :))) Ülimõnus. Üldse meie õppejõud on MEGAtoredad, sõbralikud, abivalmid. Eriti need kaks naist. Nii ilusad ka. Õhtupoole tegime meie Kerstiniga õhtusöögi, kõrvale šampust, juustu ja eesti šokolaadi. Väljas käisime tagantjärele eile.
  • Kool. On kindlasti täiega käimas. Väga intensiivne, päris palju jääb õppida ka. Kuid väga nauditav. Saame isegi päris paljudest asjadest aru:D Sest meiega räägitaksegi ainult vene keeles. Kuigi kirjanduses on küll päris raske aru saada, see on kahel päeval viimane loeng ka ja lõpuks aju ei jaksa enam vastu võtta kogu seda uut infot võõras keeles. Tatjana annab meile Voroneži kultuuri ja lubas meid varsti ekskursioonile viia Voroneži oblastisse. Tänu temale saime ka väga odavalt piletid balletile "1001 ööd" 30. septembril!! Üliäge. Millalgi lähme ka Luikede järve vaatama:) Ja Jevgeni Oneginit ja... Aega on!

  • Mina. Olen siin veeeel kobam kui kodus. Olen ära lõhkunud meepurgi, klaasist deodorandipudeli, kreemipurgi, täna poes hapukoore, eile sõnavara loengus imesin rohelisest tintekast pool tinti omale suhu. Kerstin täna: "Sul pole mõtet öelda, et täna pole sinu päev. Sa parem ütle, millal on sinu päev, kui sa midagi ära ei lõhu". Ei tea, miks ma siin nii laiali olen:D















  • Eile. DJEN GORODA!! Tegelikult oleks see pidanud olema septembri alguses, kuid selleks ajaks ei saadud ehitustöid valmis:D Tõesti mõnus päev oli. Ärkasime kell 9, et jõuaksime kella kümnesele jumalateenistusele, kus me oma silmaga nägime ära Venemaa patriarh Kirilli. Ega me midagi aru ei saanud, kuid mingi tunne tuli ikkagi.. Glavnaja ulitsa oli autodele keelatud, igal pool toimus midagi - tantsimised-laulmised, näitused, kõiksugu kaubad laadal. Ja muidugi päeva avamine plošad Leninal. Venelased on ikka venelased - väga palju pole ikka liiga palju. Laval oli orkester, siis tuli segakoor, siis igasugused sõjaväekoorid, tantsijad igas vanuses ja soos, lauljad, lava eest kõndisid läbi nii sellel päeval abiellujad kui ka noored emad oma titekärudega, muidugi olid kohal vaimulikud ja ka tähtsad inimesed linnas, kellele anti mingeid autasusid, kahjuks aga polnud Putinit ega Medvedevit, küll aga oli viimase esindaja, kes presidendi kirja ette luges. Lasti lahti ma ei tea kui palju õhupalle, siis lasti neid väikeseid värvilisi paberilipikuid õhku, siis lasti TUVID lahti, siis suur punane Voroneži nime kandev õhupall, lasti kahurist pauku. Jah, oli KÕIKE. Isegi kommunistide rongkäik. Ja tänavatel olid küll kõik voronežlased ma arvan. Ilus ilm oli ka ja lihtsalt väga mõnus üritus. Alkoholi muide peatänaval ei müüdud, poes olid need riiulid ära kiletatud. Mitte et õhtul poleks seal purjus inimesi olnud, sest lähedal asuvatest poodidest said nad oma joogi ikka kätte.



























  • Ega me käisime ka väljas. Panime tüdrukutega oma äsja ostetud kingad jalga (Triinul 15 cm kontsadega) ja läksime siis õue. Kohe varsti siinsamas umbes 7 mustanahalise noormehe silme all juhtus õnnetus:D Kokkuvõttes käisime poes ära ja tulime ühikasse tagasi, jõime ühed siidrid-õlled, vaatasime How I met your motheri ühe osa rahustuseks:D, panime madalad jalatsid jalga ja läksime välja. Lasti ilutulestikku ja kohe saime tuttavaks Denisi ja Vovaga:D Käisime paaris kohas ja lõpetasime ikka Barak O'mamas, kus ma tutvusin ka Taša ja Mašaga, tantsisime Kerstiniga nendega ja nad tegid ka ettepaneku aastavahetuse koos vastu võtta. Ülitoredad. Sünnipäevaks oli baari keskele tantsuplats tehtud, nüüd polnud seda ollagi ja turvamees oli käinud ka keelamas, kuid ega see ei takistanud. Noh, igatahes saime palju praktika retsit tol õhtul, palju uusi tuttavaid (muidugi Igor, Dima, Maksim, Aleksandr sh:D) ning ka kohalikku russki appetiti tsisburgerit 28 rubla eest :D (jaga 2.5-ga ja saad eesti kroonides hinna). Ühikasse saime täiesti normaalselt, koputad aknale ja tädi laseb sisse, nüüd see mure ka lahendatud.


























  • Ärkasin täitsa iseseisvalt enne kella, et minna Kerstiniga stripptantsu. Kui Tartus on see ikka trenn, siis siin on see tantsu õppimine:D Pärast trenni kohustuslik jätsiring (siin on ülihead jäätised ja väga soodsad), siis pelmeenid ja pannkoogid. Tegime ka kondenspiimast karamelli jälle, seekord tuli välja ja maitseb nagu lehmakomm, niiiii hea, tehke ka!
  • Sihvkadest nii palju, et Ele-Riinil ja Triinul on sõltuvus, mina olen kaks pakki ära söönud, Kerstin ühe ja ütleb, et tema rohkem ei osta, no ja ne verju:D





Käisin üks päev veel dokumendifotosid juurde tegemas. Neid ikka kulub siin.



Kõik on väga hästi ja ärge muretsege, Venemaa on päris lahe tegelikult ;)

Nazdarovje i uvidimsja!:)

5 comments:

  1. Naersin. No vahva! See Venemaa patriarh Kirilli teema peaks mind vist erutama...hmm. KÜSI AUTOGRAMMI JÄRGMINE KORD, pliis. For the sake of one lonely theologian from Tartu.

    ReplyDelete
  2. Oeh, kuivõrd lahe õhtune(loe:öine) lugemine. Su elu tundub kui paradiis ja teeb ikka kadedaks ka;) Naudi, täiega, Bret! Kalli!

    ReplyDelete
  3. Väga muhe lektüür! :)

    Oota... selle pildil oleva aparaadindusega tehtigi sust dokumendifoto? :D

    ReplyDelete
  4. Doris, teeme nii, et kui me 70 oleme, siis ma vaatan ajas tagasi ja ütlen sulle, millisel oma eluperioodil ma paradiisis elasin ;)
    Ja autogramm järgmine kord abjazatelno :D
    Just-just, selle samaga. Mitte väga usaldusväärne või mis:D
    Kallistan teid vastu, sõbrad:)

    ReplyDelete
  5. Musiiiiiiiiiii! Kui koju jõuad, siis tahan sinuga ainult vene keeles rääkida, et ma ka selle lõpuks selgeks saaksin! Edu sulle ja suured musid ja kallid ja paid!!!

    ReplyDelete